Norges mest effektive dugnad

Etter utallige skrekkhistorier om havarerte dugnader som resulterte i garasjer fylte med dopapir fremfor felleskasser fylt med penger, er det ikke rart at en melding om dugnadsarbeid møtes med litt skepsis.

Litt skepsis kan dog være sunt og fornuftig, for velger man feil dugnadstjeneste kan man fort havne i knestående sammen med resten av den ugunstige statistikken. Tilbudene er like mange som lovnadene om hvor enkelt det hele vil bli. Men når alt kommer til alt, så er det et par fundamentale faktorer som helt klart vil påvirke hvor mye penger dere vil kunne tjene, men også hvor mye assosiert arbeid det blir for dem som arrangerer dugnaden og for dem som utfører dugnadssalget. Disse suksessfaktorene er nok mye av grunnen til at salg av smarte navnelapper er blitt Norges mest effektive dugnad. Under har vi samlet sammen 5 faktorer vi mener er viktig å ha tenkt over før man velger en dugnadstjeneste.

1) Produktet må være lett å selge

Det som selges må være noe man helt fint kunne brukt penger på ellers. Hvis kundene i utgangspunktet aldri ville kjøpt produktet hvis det ikke hadde vært et dugnadssalg, så kan det fort bli vanskeligere å få ut. Man ønsker å nå flere enn dem som hadde kjøpt uansett hva som ble solgt. Ideelt sett ønsker man også at målgruppen er så stor som mulig, slik at de fleste i utgangspunktet er potensielle kjøpere.

2) Kjøpere bør helst ikke ha preferanser innenfor kategorien man selger

Det er stor forskjell på hvor sterke preferanser man har på handelsvarer. Noen produkter sverger de fleste til enkelte merker, mens for andre går det utelukkende på pris. Et produkt man skal selge på dugnad bør helst ikke konkurrere i et marked hvor det er konkurrenter, spesielt ikke om produktet ikke er ledende. Et eksempel her er salg av bambus-sokker, et produkt som ofte kan dukke opp på et dugnadssalg, men som gjerne blir vanskelig å selge. Det viser seg at folk flest har sterke preferanser til hvilke sokker de bruker, enten det gjelder type, form, farge, merke, eller rett og slett pris. Små avvik fra forventningene her kan gjøre det betraktelig vanskeligere å få solgt bredt.

3) Direktesalg av produktet er mulig

Noen dugnadstjenester har store lister med ulike produkter som tilbys, eksempelvis kakesalg med ulike typer kjeks og kaker. Dugnadssalget deles da typisk opp i 2 runder, først må man gå rundt og for å samle inn bestillinger, så må bestillingene samles inn, leveres samlet, og så distribueres ut til dem som har bestilt. Tungvint? Absolutt, samtidig krever det at dugnaden tar dobbelt så lang tid, med dobbelt så mye arbeid. Dugnadstjenester som tilbyr dette gjør det hovedsakelig for å redusere dyre returer, men her sitter dugnadsarrangøren igjen med mye styr over lang tid. Om man bare selger ett produkt, og det produktet samtidig ikke er særlig plasskrevende, så har man muligheten til å selge direkte. Da sparer man seg for mye arbeid med logistikk, mye tid, og kan da være ferdig på halve tiden! Smarte navnelapper er lite plasskrevende

4) Dugnadskampanjen krever minimalt med logistikk for alle involverte

Bruker man en dugnadstjeneste som selger plasskrevende produkter, så kan det fort bli overveldende om man har store planer for inntjeningen. Dopapir, sjokolade, kaker, vaskeutstyr og selv te-lys vil kunne kreve betydelig plass når det er snakk om salg av store summer. Det kan by på mye uønsket logistikk-arbeid både på oppbevaring, utdeling og transport av produktene. Smarte navnelapper er lite plasskrevende, noe som gjør det til et veldig lettbent alternativ til for eksempel dopapir-salg.

5) Lite risiko om det ikke skulle gå som planlagt

Et busslass med dugnadsprodukter kan være styrete å sende tilbake. Dugnadstjenester som selger større produkter har derfor et minimums-kvantum man må bestille, i tillegg til bøter om man vil returnere det man ikke fikk solgt. Har man vært litt for ambisiøs i bestillingen, så kan vinningen fort gå opp i spinningen og man blir sittende igjen med et rom fylt av produkter man hverken får solgt, eller levert tilbake. Det kan være lurt å velge en dugnadstjeneste som støtter tilbakesending av produktet, for å unngå bombestillinger.

Helheten som gjør prosessen sømløs og effektiv

Smarte navnelapper er noe de aller fleste av oss trenger, men ikke nødvendigvis har. Navnelappene tar lite plass, og kan derfor selges direkte, noe som videre gjør logistikken lett, både under oppbevaring, utdeling og salg. Det som eventuelt ikke ble solgt, kan også helt fint bare sendes tilbake, helt uten gebyr eller fratrekk. Salg av smarte navnelapper gjennom Enklere Dugnad skal være en trygg måte å tjene penger til ditt gode formål. Ønsker du å vite litt mer om dugnadssalg av smarte navnelapper? Ta kontakt med Enklere Dugnad for å sette i gang ditt salg!

Send en epost til kontakt@enkleredugnad.no for å komme i gang